afbeelding uit de strip Krazy Kat
Beginpagina
Nieuw op de site
Blog

Publicaties
Vertalingen online
Recensies

Shakespeare
John Donne
Edmund Spenser
Philip Roth
Cynthia Ozick
Henry James

Downloads
Links
Live ondertiteling
Contact
Zoeken


Statistieken/Privacy

Wie bezoekt deze pagina's?

Om de paar uur wordt er voor deze homepage een automatisch overzicht aangemaakt van het websiteverkeer in de huidige maand. Het is een simpel overzicht van de hoeveelheid dataverkeer die verschillende pagina's opleveren. Die maandoverzichten kun je hier inzien.

Onderstaande links verwijzen naar de overzichten van de recentste maanden; maar ik moet de URL's in die links elke maand met de hand aanpassen, en dat schiet er weleens bij in. Is zo'n link verouderd en beland je in eesn maandoverzicht van meer dan een jaar geleden, verander dan simpelweg het jaartal in de URL en je krijgt alsnog het meest recente overzicht.

Op die manier, dus door het jaartal in de URL te wijzigen, kun je de statistieken inzien van alle maanden vanaf 2006, toen deze pagina's werden aangemaakt.Verder deelt deze site geen cookies uit, maar wordt ieder bezoek wel vastgelegd door de gratis teller van Statcounter.

Op Statcounter kan ik zien via welke sites sommigee bezoekers hier belanden en welke pagina's er worden opgevraagd. Handig om te weten waar mensen nog behoefte aan hebben. (Zo bleek al snel na het aanmaken van deze pagina's dat veel mensen bij de Shakespeare-pagina's belanden terwijl ze eigenlijk op zoek zijn naar sonnet 75 van Edmund Spenser...)

Om dit allemaal te voorkomen en volledig onzichtbaar en gegarandeerd anoniem op deze pagina's te surfen, moet je die teller van Statcounter en andere scripts omzeilen. Dat kan het makkelijkste door in je browser Javascript uit te schakelen (of alleen selectief in te schakelen). Dit laatste kan in Firefox bijvoorbeeld met behulp van Greasemonkey plus de No script-extensie, en in Google Chrome met de extensie Ghostery. Volledig anoniem surfen schijnt ook mogelijk te zijn met behulp van het Tor-netwerk.