Beginpagina
Nieuw op de site
Blog

Publicaties
Vertalingen online
Recensies

Shakespeare
John Donne
Edmund Spenser
Philip Roth
Cynthia Ozick
Henry James

Downloads
Links
Live ondertiteling
Contact
Zoeken


Statistieken/Privacy

Downloads

Autocorrectie Open Office

Klik hier voor de complete autocorrectielijst voor Open Office. Hij is min of meer identiek aan mijn lijst voor Eudora en bevat 8000+ items. Voor meer uitleg kijk hier.

NB: ik heb in datzelfde bestand nu ook een lijst opgenomen van een groot aantal woorden die met een IJ beginnen, om te voorkomen dat Open Office de beginhoofdletters van IJsselmeer verandert in Ijsselmeer.

Daarnaast bevat de lijst afkortingen voor woorden als 's avonds en 's nachts (de afkorting is telkens één woord: savonds, snachts). Bij zo'n woord zet Open Office namelijk de apostrof 'andersom'. Bij gebruik van deze lijst komt de apostrof goed te staan als je niet 's avonds intikt, maar savonds. Wil je het met een hoofdletter, tik dan ssavonds (en ssmorgens, enz.).

Uitleg:

Open Office slaat de autocorrectie-items op in het bestand acor_nl-NL.dat. Dit bevindt zich in de map 'share' van het programma, of in de map 'user' van de profielmap. Op mijn computer, in Windows XP, is het in C:\Documents and Settings\[Gebruikersnaam]\Application Data\OpenOffice.org\3\user\autocorr

Meer uitleg over hoe je een lijst met autocorrectie-items zelf in Open Office kunt importeren staat hier.


Autocorrectie
Spot
FAB
Eudora
Thunderbird
Microsoft Word
Open Office